Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета по ловджийски

 Пилешки дробчета по ловджийски

Продукти: (за 6 порции)

• 900 г дробчета
• 150 г брашно
• 1 ч.л. черен пипер
• 6 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 12 по-големи гъби
• 100 г кромид лук
• 1-2 счукани скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 125 мл сухо бяло вино
• 1/2 ч.л. семе от копър
• 1 голям червен домат
• сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме дробчетата с черен пипер и сол и ги овалваме в брашното. На умерен котлон сгорещяваме 3 с.л. олио и 1 с.л. масло, задушаваме 1-2 мин нарязаните на ивици гъби и ги вадим от мазнината. Връщаме тигана на котлона, сипваме останалата мазнина /без зехтина/, прибавяме наситнените лук и чесън и задушаваме 2 мин.

Сгорещяваме зехтина и пържим в него 4-5 мин дробчетата, докато равномерно поруменеят. Изваждаме ги в затоплен съд, а в мазнината слагаме семето от копъра и виното и оставяме тази смес да къкри на умерен котлон 4-5 мин. Прибавяме всички съставки на ястието в тази смес и накрая – обеления и наситнен домат. Щом сместа заври, поръсваме със сол и черен пипер, разбъркваме и сваляме от котлона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало