Кулинарни рецепти » Канапе с варено говеждо месо

 Канапе с варено говеждо месо

Продукти: (за 2 порции)

• 2 филии бял хляб
• 150 г телешко или говеждо месо
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 3.с. л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, горчица
• магданоз, копър
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме месото, лука и корените за супа през месомелачка и ги слагаме да се задушават в сгорещеното олио. След десетина минути заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, която прибавяме на части, и варим на тих огън около 1 час заедно с няколко зърна черен пипер и дафиновия лист.

Посоляваме сварената смес, поръсваме с лимонов сок и прецеждаме без да претриваме. Отделяме бульона настрана, а прецедената смес оставяме да изстине.

От маслото, брашното, горчицата и бульона приготвяме светъл бешамелов сос, с който заливаме изстиналата смес. Разбъркваме и оставяме получената смес да престои няколко минути, след което я разпределяме върху филиите, които предварително сме изпържили до златисто в сгорещеното масло.

Подреждаме канапетата върху топло блюдо и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало