Кулинарни рецепти » Селски сарми с кисело зеле

 Селски сарми с кисело зеле

Продукти:

• 1 по-голяма кисела зелка
• 500 г телешко месо
• 250 г свинско месо
• 200 г сланина
• 200 г наденица
• 2 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 ч.ч. зелев сок
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Отделяме 25-30 листа от зелката, а останалото зеле нарязваме на ситно. Прекарваме през месомелачка месото, наденицата, половината от сланината, моркова и 1 глава лук. Задушаваме ги няколко минути в собствената им мазнина.

Отделно задушаваме в маста останалия ситно нарязан лу и ориза, докато станат прозрачни. Смесваме каймата с ориза, а като поизстинат прибавяме яйцата, червения и черния пипер и съвсем малко сол. Омесваме и свиваме в зелевите листа сарми.

Покриваме дъното на широка тенджера с отделената сланина, която сме нарязали на ситно. Нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1-2 ч.ч. гореща вода, притискаме с плоска чиния и варим около 1 час на тих огън, като от време на време прибавяме по малко гореща вода.

Изпържваме нарязаното зеле в малко мазнина, поръсваме го с черен пипер и го прибавяме към сварените сарми. Оставяме готовото ястие да престои захлупено 1-2 часа и едва тогава поднасяме.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало