Продукти: (за 4 порции)
• 400 г леща
• 1 заешко бутче
• 2 с.л. мас
• 1 връзка корени за супа
• 2 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. захар
• чубрица, майорана, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 5-6 часа в студена вода и я отцеждаме.
Сгорещяваме мазнината и пържим в нея до равномерно поруменяване заешкото бутче. После го слагаме в тенджерата заедно с лещата и нарязаните на кубчета корени за супа. Наливаме 2-3 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.
По време на варенето прибавяме оцета и захарта, а накрая подправяме със стрита чубрица и майорана. Преди да сервираме обезкостяваме бутчето и го нарязваме на парчета.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...