Продукти: (за 4 порции)
• 4 парчета телешко месо
• 1 ч. л. горчица
• половин пакакетче краве масло
• 250 г гъби
• 1/2 ч. ч. сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Посоляваме медальоните, поръсваме ги с черен пипер и ги намазваме с горчица.
Изпържваме така приготвените медальони в тенджера с масло, сипваме върху тях гъбите и поливаме със сметаната. Захлупваме и задушаваме 5 мин.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...