Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено овнешко месо
• 1 средно голяма зелка
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. олио
• сокът от 2 лимона
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, които изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.
Нарязваме зелката на ивички, посоляваме и я стриваме с ръце. Прибавяме я към изпърженото месо заедно със ситно нарязания лук. Задушаваме ги заедно около 15 мин.
Поръсваме с червен и черен пипер, наливаме 2 ч.ч. гореща вода, опитваме на сол и варим около 40 мин на тих огън. Отстраняваме готовото ястие от огъня, подправяме го с изцедения лимонов сок и го поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...