Кулинарни рецепти » Руладини със зеле

 Руладини със зеле

Продукти:

• 1 кг прясно зеле
• 250 г гъби
• 1 глава лук
• 50 г орехи
• 60 г краве масло или маргарин
• 4 свински медальона (по 150 г)
• 1 яйце
• 1 с. л. галета
• 400 мл гъбен бульон от кубче
• 100 мл прясно мляко
• индийско орехче, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Бланшираме в подсолена вода 8 зелеви листа. Останалото зеле нарязваме на ивици. Нарязваме на ситно гъбите, орехите и лука.

В 30 г масло изпържваме гъбите и ги изваждаме от мазнината. В същата мазнина изпържваме лука и го оставяме да изстине. Смесваме гъбите, орехите, яйцето, галетата, солта и черния пипер. Изпържваме медальоните.

Върху 2 листа зеле слагаме 1 с. л. от гъбената смес, после 1 медальон, отгоре отново гъбена смес. Завиваме на руладини и забождаме.

Леко задушаваме нарязаното зеле с гъбения бульон, прибавяме руладините и задушаваме около 12 минути. Изваждаме руладините.

Към соса със зелето добавяме прясното мляко, ситно нарязания магданоз, индийското орехче и задушаваме. Сервираме руладините със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало