Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг агнешко бутче
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. червено вино
• 60 г краве масло
• 1 парченце сланина
• 1 с.л. брашно
• 3-4 морковчета от туршия
• 2-3 глави чесън
• магданоз, чубрица
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчето, начукваме го леко и го разстиламе като шницел. Поръсваме със сол, чубрица, черен и червен пипер. На няколко места набождаме скилидки чесън.
Нареждаме твърдо сварените яйца в тясната част на месото и около тях слагаме парченца сланина, морковчета и скилидки чесън. Навиваме месото на руло и го завързваме. Изпържваме го от всички страни до зачервяване.
Заливаме рулото с 3 ч.ч. гореща вода и виното, прибавяме чесън, парченца сланина, чубрица и малко сол. Варим на умерен огън. Щом месото се свари, правим запръжка с брашното и червения пипер и доваряваме още 5-6 мин.
Нарязваме рулото на филийки и при сервиране го заливаме със соса от варенето.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...