Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг агнешко бутче
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. червено вино
• 60 г краве масло
• 1 парченце сланина
• 1 с.л. брашно
• 3-4 морковчета от туршия
• 2-3 глави чесън
• магданоз, чубрица
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчето, начукваме го леко и го разстиламе като шницел. Поръсваме със сол, чубрица, черен и червен пипер. На няколко места набождаме скилидки чесън.
Нареждаме твърдо сварените яйца в тясната част на месото и около тях слагаме парченца сланина, морковчета и скилидки чесън. Навиваме месото на руло и го завързваме. Изпържваме го от всички страни до зачервяване.
Заливаме рулото с 3 ч.ч. гореща вода и виното, прибавяме чесън, парченца сланина, чубрица и малко сол. Варим на умерен огън. Щом месото се свари, правим запръжка с брашното и червения пипер и доваряваме още 5-6 мин.
Нарязваме рулото на филийки и при сервиране го заливаме със соса от варенето.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...