Кулинарни рецепти » Кнедли със сланина по тиролски

 Кнедли със сланина по тиролски
/Австрия/

Продукти: (за 2 порции)

• 6 бели хлебчета
• 100 г сланина
• 1 глава лук
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 70 г салам
• 1-2 к.ч. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме заедно с настъргания лук. Върху нарязаните на кубчета хлебчета слагаме сланината, магданоза и много ситно нарязания салам.

Разбиваме яйцата с прясното мляко, изливаме ги върху хляба и оставяме добре да се напои. Прибавяме брашно и замесваме тесто. Месим, докато престане да лепне.

С мокри ръце оформяме от тестото средно големи кнедли, които пускаме във вряща подсолена вода. Щом изплуват отгоре, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Поднасяме кнедлите със заквасена сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало