Кулинарни рецепти » Испански птички

 Испански птички
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг говеждо или свинско месо от бута
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г пушена сланина или пушени гърди, нарязани на филийки
• 2-3 кисели краставички
• 2-3 глави лук, нарязани на филийки
• 2-3 с.л. свинска мас
• 2 с.л брашно
• 1 ч.л. сладък червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на тънки филийки, които начукваме, осоляваме и поръсваме с черен пипер. На всяко парче месо поставяме резенче варено яйце, парченца кисела краставичка, ивица сланина и филийки от лука.

Завиваме плънката в месото и пристягаме с бял конец, овалваме в брашното и пържим от всички страни в дълбок съд със сгорещената мазнина. Когато опържим всички парчета, връщаме ги отново в мазнината, поръсваме с червен пипер, доливаме малко топла вода и слагаме на слаб огън да се задушават, докато омекнат. От време на време доливаме гореща вода. Сваляме конците от готовите “птички” и сервираме със задушен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало