Продукти: (за 4 порции)
• 4 парчета телешко филе
• 3 стръка пресен лук
• 100 г гъби
• 50 г краве масло
• 2 с.л. маргарин
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. вино
• 2 с.л. олио
• 250 мл доматен сос
• 125 мл вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и гъбите на кубчета. Пържим около 5 мин в сгорещения маргарин с половината от маслото и добавяме магданоза.
Подправяме филетата със сол и черен пипер, поливаме ги с виното и разстиламе върху тях гъбено-лучената плънка. Увиваме рулца и ги привързваме с конец.
В тенджера разтопяваме останалото масло с олиото. Изпържваме добре рулцата в мазнината и наливаме 125мл вода. Покриваме съда с капак и задушаваме 75 мин. Прехвърляме готовите рулца в друг съд и подправяме с доматения сос.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...