Кулинарни рецепти » Телешки рулца с гъби

 Телешки рулца с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 парчета телешко филе
• 3 стръка пресен лук
• 100 г гъби
• 50 г краве масло
• 2 с.л. маргарин
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. вино
• 2 с.л. олио
• 250 мл доматен сос
• 125 мл вода
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на кубчета. Пържим около 5 мин в сгорещения маргарин с половината от маслото и добавяме магданоза.

Подправяме филетата със сол и черен пипер, поливаме ги с виното и разстиламе върху тях гъбено-лучената плънка. Увиваме рулца и ги привързваме с конец.

В тенджера разтопяваме останалото масло с олиото. Изпържваме добре рулцата в мазнината и наливаме 125мл вода. Покриваме съда с капак и задушаваме 75 мин. Прехвърляме готовите рулца в друг съд и подправяме с доматения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало