Кулинарни рецепти » Пияно агне

 Пияно агне

Продукти: (за 6 порции)

• 6 агнешки ребра
• 1 агнешка плешка, нарязана на парчета
• 1-2 с.л. зехтин
• 4 парчета бекон
• 1 голяма глава лук
• 1 бутилка (750 мл) сухо червено вино
• 1 клонка целина
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. розмарин
• прясно смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Подсушаваме месото с кухненска хартия. Загряваме зехтина в тиган на среден огън, прибавяме месото и пържим до златисто от всички страни. Изваждаме го от тигана и на негово място слагаме бекона, нарязан на парченца, и ситно нарязания лук.

Когато се запържат, връщаме агнешкото в тигана, посоляваме, поръсваме с черния пипер и наливаме по малко виното. Прибавяме едро нарязаната целина и розмарина. Похлупваме и оставяме да ври на тих огън най-малко 1 час.

Махаме капака и продължаваме варенето до пълно изпаряване на течността. Проверяваме дали месото е добре увряло и дали сосът се е сгъстил. Разпределяме порциите и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало