Кулинарни рецепти » Телешко по испански

 Телешко по испански

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г телешко месо
• 3 връзки корени за супа
• 2 картофа
• 2 ябълки
• 2 люти чушлета
• 3-4 домата
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. захар
• 1/2 к.ч. червено вино
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от несмилаемите части, нарязваме го на порции и го варим в малко вода, към която сме прибавили 2-3 с.л. олио. После го отцеждаме.

Почистваме корените за супа и ги настъргваме с ренде заедно с картофите, доматите, лютите чушки, ябълките и лука. Прибавяме счукания чесън и 3-4 с.л. олио, посоляваме и разбъркваме.

Намазваме дъното на тенджерата с 1 с.л. олио и разстиламе половината от зеленчуковата смес. Върху нея нареждаме отцеденото от бульона месо и покриваме с останалия зеленчук. Задушаваме десетина минути на умерен огън без да разбъркваме.

Заливаме с бульона от месото, към който сме прибавили виното и захарта. Захлупваме плътно и варим около 40 мин. Накрая поръсваме ситно нарязаните копър и магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало