Продукти:
• 4 големи картофа
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 1 жълтък
• половин пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пасираме картофите. Прибавяме жълтъка, брашното и сол на вкус. Омесваме твърдо тесто, от което оформяме топчета с големината на орех.
Изпържваме топчетата в сгорещеното масло и ги овалваме в настъргания кашкавал, докато са още горещи.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...