Продукти:
• 6 сардели от консерва
• 1 малка глава лук
• 200 г краве масло
• 2-3 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, измиваме го и го настъргваме на ситно.
Почистваме сарделите от кожата и костите и ги намачкваме с помощта на вилица. Размесваме ги с настъргания лук и размекнатото масло. Подправяме със сол на вкус и мажем с тази смес тънки филийки от франзела.
Гарнираме отгоре с кръгчета от твърдо сварените яйца и поднасяме.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...