Продукти:
• 3 кг люти чушки
• 2 кг узрели домати
• 600 мл оцет
• 300 г захар
• 300 г сол
• 600 мл олио
• 2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Най-подходящи за този вид туршия са лютите чушки от сорта Бяла шипка. Измиваме чушките и изрязваме дръжките им на 1 см от основата.
Приготвяме сос от обелените и настъргани домати. Добавяме солта, захарта, оцета, олиото и дафиновите листа и варим сместа 10-15 минути.
След това прибавяме лютите чушки и кипваме повторно още 5-6 минути. Напълваме буркани, които затваряме и съхраняваме на студено.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...