Кулинарни рецепти » Мариновани люти чушки

 Мариновани люти чушки

Продукти:

• 3 кг люти чушки
• 2 кг узрели домати
• 600 мл оцет
• 300 г захар
• 300 г сол
• 600 мл олио
• 2-3 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Най-подходящи за този вид туршия са лютите чушки от сорта Бяла шипка. Измиваме чушките и изрязваме дръжките им на 1 см от основата.

Приготвяме сос от обелените и настъргани домати. Добавяме солта, захарта, оцета, олиото и дафиновите листа и варим сместа 10-15 минути.

След това прибавяме лютите чушки и кипваме повторно още 5-6 минути. Напълваме буркани, които затваряме и съхраняваме на студено.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало