Кулинарни рецепти » Туршия от червено цвекло

 Туршия от червено цвекло

Продукти:

• 6 кг червено цвекло
• 130 г малки лукчета (арпаджик)
• 150 мл олио
• 1,250 л оцет
• 150 г сол
• 150 г захар
• 4 дафинови листа
• черен пипер, бахар

Начин на приготвяне:

Почистваме лукчетата от люспите. Сваряваме цвеклото, обелваме го и го нарязваме на филийки.

Нареждаме продуктите в буркани, като редуваме с цели лукчета, дафинов лист, зърна черен пипер и бахар. Заливаме с маринатата, доливаме с олио и затваряме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало