Кулинарни рецепти » Лозови листа в саламура

 Лозови листа в саламура

Избираме млади лозови листа, измиваме ги и оформяме от тях снопчета с дебелина около 2 см. Завързваме ги с бял конец и ги подреждаме плътно в подходящ съд.

Притискаме ги с чист речен камък и ги заливаме с преварена и изстудена саламура от вода и сол на вкус. В продължение на 2 седмици през ден разклащаме съда.

Преди употреба накисваме за малко листата в студена вода.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало