Продукти:
• 5 кг моркови
• 1,5 кг целина (глави)
• 1 кг магданозени корени
За маринатата: /на 6 л вода/
• 750 мл оцет /6%/
• 400 г сол
Начин на приготвяне:
Магданозените корени и целината обелваме и нарязваме на парченца. Нареждаме морковите плътно в подходящ съд, като помежду им слагаме парченца целина и магданоз.
Кипваме марината от солта, водата и оцета, охлаждаме я и заливаме морковите. Отгоре притискаме с кръстачка и речен камък. В продължение на 2 седмици претакаме туршията всеки ден.
Морковите ще са готови за косумация след 30-40 дни, ако държим туршията при температура 20°С. След това трябва да я съхраняваме на по-хладно място.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...