Кулинарни рецепти » Суфле от шунка и гъби

 Суфле от шунка и гъби

Продукти:

• 200 г шунка
• 10 сварени гъби
• 100 г краве масло
• 100 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното и сваляме съда от огъня. Разреждаме запръжката при непрекъснато бъркане със студеното мляко. След това варим, докато кипне и се получи гъст бял сос. Поръсваме със сол и черен пипер, прибавяме настъргания кашкавал и ситно нарязаните шунка и гъби.

Оставяме сместа да се охлади и прибавяме към нея един по един при постоянно разбъркване жълтъците, а след това белтъците, разбити на твърд сняг.

Намазваме с масло висока форма и в нея изсипваме сместа, която в сурово състояние трябва да запълва само 1/3 от обема на съда.

Печем суфлето в предварително загрята до 230 градуса фурна около 45-60 минути. Поднасяме го горещо.

Автор: Райна Димова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало