Кулинарни рецепти » Наденички с ябълка

 Наденички с ябълка

Продукти:

• 2 кг ябълки
• 1 кг наденички
• 75 г краве масло
• 1 чаша сухо бяло вино
• 2 с.л. нишесте (брашно)

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги и нарязваме на тънки резенчета. Намазваме с масло кръгла тавичка и подреждаме ябълките на кръгове. Отгоре разхвърляме 25 г краве масло.

Включваме фурната на 180 градуса и печем ябълките до леко омекване, но да не се разкашкат.

Разтваряме нишестето (брашното) в хладка вода и го изсипваме в затопленото (но не кипящо) вино. Изсипваме течността върху ябълките.

Междувременно запържваме на слаб огън с останалото масло наденичките, предварително набодени на няколко места с вилица. Подреждаме наденичките върху ябълките и слагаме да се запекат в умерена фурна.

При поднасяне обръщаме тавичката обратно - с долната част нагоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало