Кулинарни рецепти » Пушени ребра със зрял фасул

 Пушени ребра със зрял фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пушени свински ребра
• 300 г зрял фасул
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода заедно с нарязания на филийки лук.

Нарязваме ребрата на порции, поръсваме с червения пипер, заливаме с гореща вода и варим на умерен огън, докато месото омекне. Прибавяме сварения фасул и варим още 10-15 мин на слаб огън. Преди поднасяне подправяме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало