Кулинарни рецепти » Картофи по баварски

 Картофи по баварски

Продукти:

• 1 кг картофи
• 200 г бекон
• 150 г кашкавал
• 200 г гъби
• 125 г краве масло
• 200 г кисели краставички
• 1/2 ч.л. розмарин
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги нарязваме на кубчета. По същия начин нарязваме бекона, краставичките и гъбите.

Разтопяваме маслото и в него слагаме розмарина. Редим продуктите на слоеве в намазнена тавичка и отгоре заливаме с маслото. Поръсваме с настърган кашкавал и печем до златисто.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало