Продукти:
• 1 пиле (около 1 кг)
• 500 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 6 глави лук
• 100 г ориз
• 1 връзка копър
• 3 стръка чубрица
• 1 с.л. червен пипер
• 100 мл олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на малки късчета.
От брашното, содата, малко вода и сол на вкус разточваме средно твърдо тесто. Разточваме от него две кори, като едната трябва да бъде по-голяма от тавата, в която ще приготвяме лучника.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме почистения и измит ориз, ситно нарязаните чубрица и копър, Посоляваме, поръсваме червения пипер и задушаваме още няколко минути.
В намаслена тавичка разстиламе по-голямата кора така, че краищата й да излязат извън стените на тавата. Покриваме отгоре с лучената смес и разпределяме късчетата месо. Покриваме с втората кора, загъваме с висящите краища първата и притискаме с пръсти.
Намазваме лучника с мазнина и го изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...