Кулинарни рецепти » Пастел (баница с месо)

 Пастел (баница с месо)

Продукти:

• 1 пакет фини кори (500 г)
• 1 кг кайма
• 2 глави лук
• 2 патладжана
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги нарязваме наситно.

Запържваме каймата с патладжана и ситно нарязания лук, посоляваме и подправяме с черен пипер. Преди да свалим от огъня, добавяме 2 яйца и разбъркваме.

В намазнена с олио тава слагаме половината кори. Изсипваме сместа и върху нея разстиламе останалите кори. Намазваме с жълтък и нарязваме на 12 парчета.

Печем 40 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало