Кулинарни рецепти » Пирог с лук

 Пирог с лук
/Германия/

Продукти:

• 250 г брашно
• 50 г краве масло
• 20 г мая
• 1 с.л. захар
• 4-5 с.л. прясно мляко
• сол

За плънката:

• 750 г лук
• 100 г сланина
• 2 яйца
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме маята с млякото и захарта и изчакваме да бухне. Прибавяме маслото и пресятото брашно, поръсваме 1-2 щипки сол и замесваме тесто. Оставяме го 30 мин да втасва, след което го разточваме и разстиламе в намаслена тавичка. Отново изчакваме да втаса.

Нарязваме сланината на кубчета и я запържваме в сух тиган. Щом пусне мазнина, сипваме ситно нарязания лук и задушаваме, докато омекне.

Сваляме от огъня и прибавяме яйцата. Подправяме с ким и сол на вкус и разстиламе плънката върху тестото. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало