Кулинарни рецепти » Хавайски пай с пълнеж от лук и маслини

 Хавайски пай с пълнеж от лук и маслини

Продукти:

• 1 3/4 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.ч. студено масло
• 4-6 с.л. студена вода

За плънката:

• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сол
• 8 глави лук
• 3/4 ч.л. черен пипер
• 10 зелени маслини
• 3 скилидки чесън
• 1/4 ч.ч. настъргано сирене
• 2 с.л. шери
• разполовени зелени маслини за украса

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното, маслото и солта и в кухненски робот разбъркваме, докато получим трошлива смес (можем да направим това и с ръце, но предварително нарязваме маслото). Постепенно прибавяме водата и обработваме, докато се получи гладко тесто. Оставяме го в хладилника 1 час.

Загряваме зехтина в тиган и прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и поръсваме шерито. Покриваме тигана с капак и пържим на слаб огън 30 минути, като бъркаме от време на време. Не оставяме лука да покафенее. Махаме капака и пържим още 10 минути, за да се изпари част от течността. Прибавяме черния пипер.

Докато лука се пържи, разточваме тестото и го поставяме в намазана с масло тава. Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна 10 минути.

Изваждаме кората за пая и намаляваме фурната до 160 градуса. Поръсваме кората с нарязаните маслини и лучената смес. Най-отгоре поръсваме със сиренето и украсяваме с разполовените зелени маслини. Печем 25-30 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало