Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 1 алабаш /около 800-900 г/
• 1 к.ч. ориз
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от брашното, малко сол и вода.
Обелваме алабаша, настъргваме го и го варим с част от маслото в подсолена вода, докато поомекне. Задушаваме ориза с останалото масло, малко вода и сол. Прибавяме задушения алабаш и яйцата и замесваме плънка.
Разделяме тестото на две части и разточваме кори с размерите на тавата, която ще ползваме. Разстиламе едната кора на дъното на намаслената тава, слагаме отгоре плънката и покриваме с другата кора. Печем клина върху нагорещена повърхност /направо върху плочата на печката/. Щом се опече от едната страна, обръщаме го и го изпичаме и от другата страна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...