Кулинарни рецепти » Пирог с гъби

 Пирог с гъби

Продукти:

• 500 г гъби
• 600 г картофи
• 3 яйца
• 50 г краве масло
• 50 г сирене Крема
• 1 глава лук
• 1 с. л. галета
• 1 ч. ч. брашно
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Почистените и измити гъби нарязваме и задушаваме с много малко вода. Нарязания лук запържваме в част от маслото и добавяме гъбите.

Брашното размиваме с малко вода и смесваме със сиренето Крема до получаването на еднородна смес. Изсипваме върху лука и гъбите и подправяме с черен пипер, сол и копър.

Сварените и обелени картофи пасираме, добавяме разтопеното масло и яйцата едно по едно, като отделяме малко белтък в чашка. Посоляваме и подправяме с черен пипер.

По-голямата част от пюрето разстиламе върху намазана с масло и поръсена с галета форма, като по краищата вдигаме пюрето върху стените на съда. Изсипваме отгоре гъбената смес.

От останалото пюре със сладкарски шприц оформяме върху пирога решетка, която намазваме с белтък. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало