Продукти:
• 1 малко пиле
• 300 г брашно
• 3 пакетчета краве масло
• 5 яйца
• 120 г ориз
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 морков
• 1 парченце целина
• 1 глава лук
• корени от магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето заедно с моркова, целината, лука и магданозените корени. Прецеждаме бульона и в него сваряваме почистения и попарен ориз, а пилето нарязваме на парченца. Към охладения ориз прибавяме 4 твърдо сварени и нарязани на ситно яйца, половин пакетче масло, пилешкото месо, черен пипер и сол.
Приготвяме тестото, като разбъркваме пресятото със сол брашно с останалото масло и постепенно разреждаме със 150 мл студена вода, размесена с лимоновия сок. Оставяме тестото да почива на студено 1 час, след което го разточваме, прегъваме на три и отново го оставяме да почива половин час.
След това разделяме и разточваме две различни по големина кори. По-голямата слагаме на дъното на намазана с масло тавичка, върху нея разстиламе приготвената плънка, покриваме с втората кора и слепваме добре двете кори по краищата.
Набождаме с вилица, намазваме с яйце и печем най-напред в гореща фурна 10 минути, а след това - в слаба още 25 минути.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...