Кулинарни рецепти » Баница със зеле

 Баница със зеле

Продукти:

• 1 малка кисела зелка
• 1 ч. ч. олио
• 500 г готови кори за баница
• червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на много ситно киселата зелка и я запържваме в половината от олиото с червения и черния пипер, наливаме 1 ч. ч. вода и варим до омекване.

Нареждаме корите за баница, като всяка ръсим с олио и поръсваме по малко от зелето. Най-горната намазваме с олио и печем в умерена фурна до зачервяване.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало