Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 яйце
• 3 с.л. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. сол
• мая колкото кибритена кутия
• 200 г краве масло (леко притоплено)
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 2 ч.ч. хладка вода. Всичко (без маслото) омесваме на меко тесто и разделяме на 3 равни части. Всяка част разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. Корите намазваме обилно с маслото и ги налагаме една върху друга. Навиваме ги на руло, което нарязваме напреко на 12 парчета.
Парчетата слагаме легнали в тава, намазана с масло, като едно слагаме по средата на тавата, а другите редим около него като слънце. Намазваме питката отгоре с 1 разбито яйце и оставяме да втаса. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...