Кулинарни рецепти » Раклети

 Раклети

Продукти:

• 8 картофа
• 250 г топено сирене
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ги на половинки по дължина и ги нареждаме в намаслена тавичка.

Нарязваме сиренето на тънки филийки и покриваме с тях картофите. Поръсваме с черен и червен пипер и печем в предварително загрята силна фурна, докато сиренето се разтопи.

По желание можем да покрием картофите с тънки филийки бекон или сланина.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало