Кулинарни рецепти » Картофена пастета

 Картофена пастета

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг картофи
• 100 г краве масло
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 5-6 домата
• 100 г настърган кашкавал или сирене
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофите на тънки филийки, заливаме с вода, колкото да се покрият и ги сваряваме. Отцеждаме водата, а картофите пасираме. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме масло и мляко и бъркаме, докато получим пухкаво пюре.

Разстиламе пюрето в намаслена тавичка и с намаслена лъжица правим в него 5-6 вдлъбнатини.

Бланшираме доматите и ги обелваме. Овалваме ги в настъргания кашкавал /сирене/ и ги слагаме във вдлъбнатините. Отгоре слагаме масло на люспички и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало