Кулинарни рецепти » Лук с яйца и кашкавал

 Лук с яйца и кашкавал

Продукти: (за 4 порции)

• 1 връзка магданоз
• 2 връзки пресен лук
• 3 с.л. олио
• 4 червени домата
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме магданоза и пресния лук на ситно, леко посоляваме и ги задушаваме в мазнината. След 10 мин добавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязания копър. Поръсваме още малко сол и половината от настъргания кашкавал. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.

Разбиваме яйцата, смесваме ги с млякото и галетата и заливаме лука в тавичката. Изравняваме повърхността, поръсваме с останалия кашкавал и разпределяме маслото, което сме нарязали на тънки люспи.

Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало