Кулинарни рецепти » Панирани свински котлети

 Панирани свински котлети

Продукти:

• 4 котлета
• 2 яйца
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. счукан сухар
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

Начукваме котлетите и ги натриваме с черен пипер и сол. После ги овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца и накрая ги овалваме в счукания сухар.

Изпържваме ги от двете страни в сгорещеното олио и ги поднасяме гарнирани с резенчета от лимона.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало