Продукти: (за 4 порции)
• 2 глави лук
• половин връзка магданоз
• 600 г телешка кайма (може и смес)
• 4 с. л. царевични зърна от консерва
• 1 яйце
• 2 с. л. галета
• 1 ч. л. сладък червен пипер
• 1 щипка лютив червен пипер
• 4 тънки филийки бял хляб
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
• 3-4 с. л. олио
• чили сос
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Скълцваме и измития магданоз. Смесваме каймата с лука, магданоза, царевичните зърна, яйцето и галетата. Посоляваме и поръсваме с червения пипер, лютия червен пипер и с черен пипер.
Омесваме добре сместа и оформяме 4 продълговати шницела. Сгорещяваме олиото и пържим шницелите по 4 мин от всяка страна. (Може да намажем шницелите с масло и да ги запечем на скара.)
Нарязваме краставичките на тънки ивички. Във всяка порция слагаме по една филийка хляб, отгоре нареждаме краста-вичките и шницелите. Заливаме с чили сос.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...