Продукти: (за 10 порции)
• 1700 г месо от заек
• 200 г хляб
• 250 мл мляко
• 150 г сланина
• 80 г брашно
• 200 г краве масло
• 300 г сметана
• 600 г лук
• 2 яйца
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме обезкостеното месо от сухожилията и ципите. Поръсваме го със сол и черен пипер, размесваме го с накиснатия в мляко и изцеден студен хляб и дребно нарязаната сланина и го смиламе в месомелачка. Добавяме яйцата и омесваме.
Оформяме от получената смес големи кюфтета. Овалваме кюфтетата в брашното и ги пускаме в сгорещената мазнина. Около тях слагаме кромид лук, нарязан на филийки, пържим кюфтетата, а лука разбъркваме.
Заливаме изпържените кюфтета със сметана и ги кипваме. При поднасяне поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...