Кулинарни рецепти » Руски краставички

 Руски краставички

Продукти:

• 5 кг корнишони
• 1 пакетче черен пипер на зърна
• стръкове сух копър
• 2-3 по-едри глави чесън

За маринатата:

• на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол
• на всеки буркан от 800 мл - 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

Подрязваме краставичките в двата края и ги накисваме за 1 час в студена вода. Възвираме на котлона две тенджери – едната с чиста, а другата с подсолена вода.

Отцеждаме краставичките от студената вода и ги нареждаме плътно една до друга във вертикално положение в бурканите. Заливаме ги с врялата чиста вода, похлупваме с капачките, без да ги затваряме и бланшираме 5 мин.

Изливаме водата, сипваме на дъното оцета, а между краставичките слагаме съцветия копър и нарязан на филийки чесън и заливаме с врялата саламура.

Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме с капачките надолу за 1 нощ. Прибираме на сухо и студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало