Продукти:
• 60 камби
• 1 глава целина
• 2 глави чесън
• 15-20 листа от вишна
• 7-10 листа от дюля
• 25 зърна черен пипер
За саламурата:
• 2,5 л вода
• 1 л оцет /6%/
• 500 г захар
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Надупчваме камбите около дръжките и ги нареждаме в 3-литрови буркани. Между тях слагаме парченца целина, скилидки чесън, листата и зрънца черен пипер.
Възваряваме саламура от посочените продукти, оставяме да изстине и наливаме при камбите. Претакаме 3-4 пъти през 2 дни, затваряме с капачки и съхраняваме на хладно.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...