Продукти:
• 500 г кайма /смес/
• 150 г бекон
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 с.л. галета
• босилек
• мащерка
• джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги изпържваме в сгорещеното олио до златисто оцветяване. Прибавяме ги към каймата. Прибавяме също така 1 яйце, ситно нарязаните ароматни треви, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме и оформяме от сместа “самун”, който слагаме в тавичка за печене. Намазваме с другото яйце, поръсваме с галетата, покриваме с нарязания на тънки филийки бекон и изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...