Продукти:
• 500 г кайма /смес/
• 150 г бекон
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 с.л. галета
• босилек
• мащерка
• джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги изпържваме в сгорещеното олио до златисто оцветяване. Прибавяме ги към каймата. Прибавяме също така 1 яйце, ситно нарязаните ароматни треви, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме и оформяме от сместа “самун”, който слагаме в тавичка за печене. Намазваме с другото яйце, поръсваме с галетата, покриваме с нарязания на тънки филийки бекон и изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...