Продукти: (за 6 порции)
• 500 г телешко месо
• 200 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 7-8 скилидки чесън
• 1 лимон
• 2 филии хляб
• 300 г гъби
• 2 големи моркова
• 1 кубче телешки бульон
• 1 ч.л. горчица
• 1 яйце
• 1 малка кофичка сметана
• 150 г шунка - по желание
Начин на приготвяне:
Начукваме месото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с горчица от едната страна. Оставяме да престои не повече от час.
Смесваме каймата с нарязаните лук, чесън, яйцето и намокрените филии хляб. Прибавяме настърганата лимоновата кора, омесваме добре сместа и я разстиламе върху намазаната с горчица страна на месото. Навиваме го на руло и връзваме с конец.
Слагаме в тава и заливаме с телешкия бульон. Наоколо разстиламе нарязаните гъби и нарязаните на ситно моркови. Печем около 40 минути, като периодично поливаме рулото и обръщаме.
След като е готово, слагаме в продълговата чиния и нарязваме на филии. Пасираме бульона с гъбите, добавяме сметаната и поднасяме отделно в сосиера.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...