Кулинарни рецепти » Телешко руло Соти

 Телешко руло Соти

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г телешко месо
• 200 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 7-8 скилидки чесън
• 1 лимон
• 2 филии хляб
• 300 г гъби
• 2 големи моркова
• 1 кубче телешки бульон
• 1 ч.л. горчица
• 1 яйце
• 1 малка кофичка сметана
• 150 г шунка - по желание

Начин на приготвяне:

Начукваме месото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с горчица от едната страна. Оставяме да престои не повече от час.

Смесваме каймата с нарязаните лук, чесън, яйцето и намокрените филии хляб. Прибавяме настърганата лимоновата кора, омесваме добре сместа и я разстиламе върху намазаната с горчица страна на месото. Навиваме го на руло и връзваме с конец.

Слагаме в тава и заливаме с телешкия бульон. Наоколо разстиламе нарязаните гъби и нарязаните на ситно моркови. Печем около 40 минути, като периодично поливаме рулото и обръщаме.

След като е готово, слагаме в продълговата чиния и нарязваме на филии. Пасираме бульона с гъбите, добавяме сметаната и поднасяме отделно в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало