Кулинарни рецепти » Пълнена агнешка плешка

 Пълнена агнешка плешка

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 агнешка плешка
• 3 агнешки бъбрека
• 200 г пушена шунка
• 1 с.л. брашно
• 3 яйца
• 3 с.л. кисело мляко
• 1 кг картофи
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

С остър нож правим разрез между кожата и месото на плешката. Натъркваме я отвън със сол и червен пипер.

Смесваме сварените и нарязани на ситно бъбреци с нарязаната на кубчета шунка, наситнените магданоз и джоджен и разбитите с брашното и киселото мляко яйца. Подправяме със сол и черен пипер и хубаво разбъркваме.

Напълваме “джоба” с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме отгоре плешката с олио, слагаме я в тава, наливаме малко топла вода, завиваме тавата с фолио и печем 2 часа в силна фурна. Щом месото омекне, махаме фолиото и печем, докато хване хубава коричка.

Вадим плешката и в същата мазнина слагаме нарязаните на филийки картофи. Печем, докато хванат коричка. Посоляваме. Махаме конеца от плешката и в топъл съд вадим плънката. Нарязваме месото на порции и гарнираме с печени картофи и плънка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало