Кулинарни рецепти » Агнешко шоп-кебап

 Агнешко шоп-кебап

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 5-6 пиперки Сиврия
• 2 връзки пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинен гювеч заедно с нарязаните лук и чушки. Наливаме разтопеното масло и слагаме гювеча във фурната или на котлона, за да се позапържи месото.

Посоляваме, поръсваме с червен пипер, наливаме малко топла вода и готвим, докато месото омекне. Накрая заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата и малко сол и допичаме в силна фурна.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало