Кулинарни рецепти » Варненски тюрлю-гювеч

 Варненски тюрлю-гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко месо с бъбреците
• 1 пакетче краве масло
• 50 г бамя
• 300 г зелени чушки
• 300 г зелени домати
• 150 г патладжан
• 200 г червени домати
• 1 глава лук
• 1 чепка ягорида
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме месо от гърдите или гърба заедно с бъбреците, измиваме го и го нарязваме на парчета. Изваждаме бъбречната лой и я нарязваме на дребно.

Слагаме месото и лойта в тенджера заедно със ситно нарязания лук, солта, червения и черния пипер и част от маслото. Задушаваме на умерен огън, докато остане на мазнина. Прибавяме останалата част от маслото и пържим до порозовяване на месото.

Пресипваме в пръстен съд и прибавяме ягоридата и нарязаните на дребно зеленчуци, като червените домати сме ги обелили, преди да ги нарежем. Печем гювеча, докато остане на мазнина, като внимаваме да не е нито много сух, нито с много сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало