Кулинарни рецепти » Мариновано агнешко бутче по тракийски

 Мариновано агнешко бутче по тракийски

Продукти:

• 1 агнешко бутче
• няколко резена сланина
• 1 морков
• 2-3 скилидки чесън
• масло за намазване
• червен пипер за поръсване
• 1,5 с.л. доматено пюре за заливане

За маринатата:

• 2 глави лук
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 4 клончета магданоз
• 2 дафинови листа
• 1 карамфилче
• 1 щипка индийско орехче
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. олио
• мащерка, сол
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Набождаме агнешкото бутче с резенчета сланина, пръчици морков, парченца чесън и го оставяме за 24 часа на студено място, покрито със следната марината - ситно нарязан лук, моркови на колелца, счукани скилидки чесън, подправките, оцета и олиото. Обръщаме бутчето няколко пъти, като гледаме да е покрито с маринатата.

Отцеждаме бутчето, намазваме го от всички страни с масло и поръсваме с червен пипер. слагаме го в тавичка заедно с маринатата. Заливаме с 1,5 ч.ч. топла вода, в която сме разтворили доматеното пюре.

Печем в умерена фурна, като от време на време поливаме бутчето със соса от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало