Кулинарни рецепти » Агнешко пилаф

 Агнешко пилаф

Продукти:

• 1 кг агнешко месо от бута
• 1 връзка пресен лук
• 1 глава стар лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, освобождаваме го от костите, нарязваме го на малки парченца, посоляваме и пържим в мазнина, докато парченцата се зачервят силно. Накрая запържваме и ситно нарязания пресен лук. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме месото да се задущава, докато омекне и водата се изпари напълно.

Отделно в 3 с.л. олио запържваме 1 глава ситно нарязан лук, прибавяме ориза и пържим до прозрачно, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изсипваме сместа в тавичка. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода и задушаваме пилафа във фурна, докато оризът омекне.

Нареждаме задушеното месо в широка чиния, заливаме го със соса от задушаването, а около месото във вид на венец изсипваме приготвения пилаф. Около оризовия венец подреждаме репички, нарязани във формата на розетки, и листа от зелена салата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало