Кулинарни рецепти » Мусака с кайма и картофи

 Мусака с кайма и картофи

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 600 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 6 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко топла вода, каймата, 3 обелени и настъргани домата, както и наситнения магданоз.

Захлупваме и задушаваме десетина минути на тих огън. После махаме капака и продължаваме да готвим, докато течността се изпари. Посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и прибавяме картофите, нарязани на кубчета.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с останалите домати, нарязани на кръгчета, и разстиламе върху тях картофената смес. Печем в умерено загрята фурна, докато ястието добие златист цвят.

Накрая заливаме със смес от разбитите яйца, брашното, млякото и настъргания кашкавал, връщаме във фурната и печем още десетина минути.

Автор: Жечка Златева

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало