Продукти: (за 4-6 порции)
• 250 г телешко було
• 750 г телешко месо
• 150 г лой
• 100 г краве масло
• половин яйце
• 1,5 кг картофи
• 2 филии сух бял хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 500 г зелени домати
• няколко люти пиперки
• чесън, риган
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обираме месото и лойта от костите, нарязваме на парчета и накълцваме със сатър. Прибавяме накиснатия в млякото сух хляб, счукания чесън, малко масло, риган и сол. Добавяме яйцето и омесваме всичко добре. Оформяме хлебче, което завиваме в булото и слагаме в пръстен гювеч.
Наоколо нареждаме нарязаните на филийки картофи и зелени домати. Посоляваме, заливаме с разтопеното масло и малко вода, захлупваме и печем около 2 часа в умерена фурна. Нарязваме готовото руло и го поднасяме в гювеча, в който сме го приготвили.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...