Продукти:
• 750 г кайма
• 100 г гъби
• 1 яйце
• 6 с. л. галета
• 1 салатка
• 2 глави лук
• 2 с. л. горчица
• 6 дълги резена бекон
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата, яйцето, горчицата и галетата. Нарязваме на ситно лука и гъбите. Отделяме няколко листа от салатата за украса, а другите нарязваме. Прибавяме ги към каймата, добавяме лука, гъбите, сол и черен пипер и омесваме.
Оформяме сместа като руло и я слагаме в предварително намаслена тавичка с правоъгълна форма. Отгоре покриваме с резените бекон. Изпичаме във фурна, загрята до 200 градуса.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...